Chalmers söker innovationsrådgivare

JohannaAnslagstavla

Information om avdelningen/projektet
Vill du vara en del av ett engagerat team som proaktivt söker sätt att få ut nya idéer i samhället? Slår ditt hjärta ett extra slag för hållbarhet? Ansök till Innovationskontoret på Chalmers där entreprenörskap och hållbarhet är en viktig del av allt vi gör.

Chalmers innovationskontor hjälper anställda och studenter att få ut ny kunskap på ett hållbart sätt i samhället. Kompetensen inom verksamheten är bred med fokus på de tidiga faserna i innovationskedjan och innebär rådgivning inom exempelvis forskningssamverkan, öppen innovation, immateriella rättigheter, licensiering och start av bolag. För att ge ett funktionellt stöd samarbetar vi nära andra aktörer i innovationsekosystemet. Vi stödjer och samverkar med Högskolan i Väst, Skövde, Borås, Jönköping och Halmstad i deras innovationsarbete.

Utöver vårt stöd till anställda och studenter, så är vi även en resurs för Chalmers ledning vid genomförandet av strategiska utvecklingsprojekt, utredningar och större EU-insatser. Innovationskontoret har bland annat ett koordinerande ansvar för Chalmers deltagande inom innovations och tillväxtinriktade EU-projekt, ”Knowledge and Innovation Communities”.

Beskrivning av tjänsten
Som innovationsrådgivare arbetar du nära anställda och studenter vid Chalmers. Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att uppmuntra och stödja innovationsprojekt i form av rådgivning. I denna tjänst ingår även uppdraget att ha det koordinerande ansvaret för att driva två Knowledge and Innovation Communities (KIC) på Chalmers; EIT Raw Material och EIT Manufacturing. Arbetet innebär att ge stöd till ansvariga i Chalmers ledning och att vara operativt ansvarig för att bereda, samordna och driva implementering av ärenden, samt företräda Chalmers i interna och externa KIC nätverk.

Läs mer om tjänsten här >>