Örebro söker Innovationsrådgivare inom Life Science!

ThomasAnslagstavla

Vi söker en innovationsrådgivare inom området Life Science för tillsvidareanställning till Innovationskontoret inom Örebro universitet Holding AB

Innovationskontoret stödjer anställda och studenter med rådgivning kring innovationer och nyttiggörande. Kontoret har sin organisatoriska tillhörighet i Örebro universitet Holding AB.

Arbetsuppgifter

Vi söker en innovationsrådgivare med entreprenöriell och akademisk bakgrund som brinner för att utveckla idéer och arbeta med nyttiggörande av dem. Du arbetar bland annat med att stödja och inspirera för att utveckla och nyttiggöra deras idéer. Idéerna kommer att vara av olika karaktär, då universitet har mycket stor bredd på sin verksamhet men denna tjänst har ett fokus på Life Science området.

I arbetet ingår att söka och identifiera idéer från Örebro universitets forskare, studenter och övrig personal som kan leda till nyttiggörande utanför akademin. Du kommer att ha en utåtriktad, kreativ roll med många kontaktytor både internt inom universitetet och externt. Du ingår i ett team som har liknande arbetsuppgifter och därför är förmåga till lagarbete ett krav för att nå bästa möjliga resultat. Du arbetar med innovationsrådgivning i hela nyttiggörandeprocessen, med planering och utveckling av arbetsområdet.

Du förväntas anordna inspirations- och kunskapshöjande aktiviteter för forskare, doktorander och studenter som relaterar till nyttiggörande och innovation och du är delaktig i att utveckla processer och metoder för att öka möjligheter till kommersialisering/nyttiggörande av forskningsresultat. Du verkar utåtriktat utanför akademin för att sprida kunskap som är uppkommen inom universitetet och medverkar i olika nätverk inriktade på samverkan mellan universitetet och omgivande samhälle.

Kvalifikationer

Du skall ha framgångsrik dokumenterad erfarenhet av affärsutveckling och innovationsrådgivning, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt ha en god social förmåga, vara kreativ och självgående. Du skall ha en bred kunskap inom hälso- och sjukvård och/eller Life Science. Du ska också ha erfarenhet av att arbeta i tidig fas av nyttiggörandet av en idé. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig med akademisk utbildning, utbildning på forskarnivå är meriterande men inget krav.

God kännedom och förståelse för akademins villkor liksom kännedom om metoder för idéutveckling  är meriterande. Egen erfarenhet av nyttiggörande av idéer, kommersiellt eller icke-kommersiellt (exempelvis genom eget företagande) utanför akademin är också meriterande samt erfarenhet av och kännedom om att arbeta med nyttiggörande och idéscouting inom akademin. Liknande arbetserfarenhet är meriterande.

Information

Anställningen är tillsvidare på 100%. Individuell lönesättning tillämpas. Provanställning tillämpas i förekommande fall.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av verksamhetsledare vid Innovationskontoret Charlotta Nordenberg 019-30 31 32, e-post: charlotta.nordenberg@oru.se

 

Läs mer och ansök här