Thomas Arctaedius, ayond

KajsaMöt en SNITTSare

TA---AYOND

Välkommen som ny ledamot av SNITTS styrelse Thomas! Berätta, vem är du?
Jag är 56 år, gift familjefar, biodlare och hönsägare –  bor på landet i Vallentuna norr om Stockholm i en gammal prästgård. Fritidspolitiker, sitter i kommunstyrelse och kommunfullmäktige för Socialdemokraterna.

Yrkesmässigt har jag rört mig mellan akademi och näringsliv. Jag är disputerad kärnfysiker, startade och byggde upp ett bolag på 90-talet och sålde det år 2000. Därefter jobbade jag ett par år på STING och KTH innovation. Blev sedan VD för SU Holding AB och näringslivschef vid Stockholms Universitet. 2011 startade jag ayond som jag är VD på idag. Vidare är jag affilierad forskare och lärare vid DSV/SU. Jag håller kurser i entreprenörskap för IT-studenter och arbetar även vid CSES som är en inkubator för Sociala innovationer. Sitter i ett antal bolagsstyrelser för mindre teknikbolag.

 Vilka utmaningar tror du att innovationsstödsystemet står inför?
Ganska många; hur innovationer sker utvecklas snabbt och hela tiden, innovationssystemet ska täcka många olika typer av innovationer, kopplingen mellan lärosätesknutna och externa innovationssystem behöver förbättras. Innovationsstödssystemet behöver hela tiden utvecklas och anpassa sig till nya innovationsprocesser och verktyg.

På vilket sätt tror du att SNITTS kan bidra?
På många sett tex med kunskap, nätverk, policyutveckling, internationella kontakter och jämförelser. Mycket av innovationsstödssystemets förmåga hänger på individerna i systemet och SNITTS kan bidra till att utveckla individernas förmåga och kunskap