Vinnare av Diamantpriset 2019

JohannaSNITTS Bloggen

Diamantpriset2019_3
Efter ett enhälligt beslut av 2019 års jury valdes Åsa Allard, Örebro universitet, till årets Diamantpristagare. Under Innovation by Collaborations konferensmiddag mottog Åsa priset av SNITTS ordförande Ursula Hass samt SNITTS tidigare ordförande Göran Felldin. Stort grattis Åsa!

Att vinna Diamanpriset är både hedrande och belönande! Social Impact Lab har utvecklats till ett helt koncept med resurser och stöd för forskare som vill jobba för social hållbarhet, något jag upplever väldigt meningsfullt! Så här tre år efter starten känns det så självklart att labbet finns och jag känner hoppfullhet inför framtiden och nyfiken på hur de initiativ som utvecklas kan få genomslag framåt.

(Läs mer www.oru.se/soil)

Motiveringen:

2019 års vinnare av Diamantpriset har under de senaste åren varit drivande i skapandet av en framgångsrik innovationsmiljö för Sociala innovationer. Social Impact Lab möjliggör nyttiggörande av universitets forskning för att lösa samhällsutmaningar och möta de globala hållbarhetsmålen. Insatsen har premierats med samverkansstipendier, utvecklats från koncept till implementerad verksamhet på bara två år samt fått både regional och nationell spridning.

Läs mer om priset och tidigare års vinnare här >>