Och plötsligt var det sommar

JohannaSNITTS Bloggen

Jag måste börja med att berätta om hur bra vi trivs på vårt nya kontor i The Castle. Denna härliga miljö vill vi gärna dela med er! Planerar ni något event eller möte i Stockholm är SNITTS medlemmar välkomna att boka lokal genom att kontakta johanna@snitts.se.

Den 18 maj hade Innovationsrådet sitt andra möte. En stor del av mötet ägnades åt digitaliseringsfrågan. Sverige står inför stora utmaningar och möjligheter i och med digitaliseringen och detta möte var ett inledande steg på hur vi nationellt kan ta oss an frågan framöver. Digitaliseringen kommer att spela stor roll för exempelvis miljöarbetet, hälso- och sjukvården och företagens villkor.

Under årets Innovation by Collaboration lyfter även SNITTS denna viktiga fråga. Under sessionen: ”Så hanterar vi framtidens utveckling” kommer Hannes Sjöblad, Singularity University, Eva-Carin Banka, Future Home IKEA och Patrik Regårdhs, Ericsson att berätta om deras arbete. Vi vill också gärna veta: Hur förbereder du dig inför denna utveckling? Hur arbetar du idag? Vilka verktyg använder du dig av i ditt dagliga arbete? Dessutom har vi flertalet nationella och internationella experter under konferensen som kommer att dela med sig av sina erfarenheter i nyttiggörande av forskning och kunskapsutbyte. Se hela programmet här >>

Under Almedalen kommer vi också få höra mer om Nationella Innovationsrådets (NIR) arbete. Pam Fredman, rektor Göteborgs universitet och ledamot i NIR, deltar tillsammans med bl.a. statssekreterare Anders Lönn i vårt seminarium ”Så skapar vi innovationskraft inom akademin”. Välkommen till våra seminarier i Visby tisdagen den 30 juni kl. 10:00-12:00. Anmäl dig här >>

I slutet av maj deltog några SNITTSare och jag på ASTP-Protons årskonferens. ASTP-Proton är det europeiska nätverket för de som arbetar med nyttiggörande av forskning och kunskapsutbyte. Det var en mycket positiv överraskning att det även på europeisk nivå börjar pratas mer om att skapa nytta i samhället, mer än att enbart fokusera på patent och licensiering. Flera av aktörerna jag träffade kommer att delta i EU-kommissionens utlysning ”Create impact from social sciences and humanities” där även SNITTSare är med. Vi håller utkik så att SNITTSare kan ta del av eventuella aktiviteter och projektens resultat.

Sist, men inte minst, vill jag avsluta med att tacka för mig. Det har varit en ära och ett privilegium att få leda SNITTS kansli och få arbeta med alla er SNITTSare. Vi har verkligen utvecklat SNITTS tillsammans och jag är jättestolt över vad vi åstadkommit under de senaste åren. Nu är det dock dags för mig att gå vidare.

Ett stort lycka till i ert fortsatta arbete!

// Regina Summer, Verksamhetsansvarig SNITTS