Ses vi i sommar?!

KajsaSNITTS Bloggen

regina
För inte så länge sedan mötte jag en av Sveriges ledande företagsledare. Hen hade i en paneldebatt lyft sin djupa oro över att det idag startas för få företag i Sverige och att alldeles för mycket skattepengar går till FoU- projekt inom det offentliga. Enligt hen ska marknaden styra all FoU. Det är ytterst obehagligt när offentliga personer ger så missvisande, och inte alls faktabaserad, information i offentliga rum… Tyvärr händer detta alldeles för ofta.

Under Innovation by Collaboration, 2-3 september, kommer Steven Ezell, medförfattare till ”Innovation Economics”, att lyfta Innovationspolicy-problematiken i USA. Mycket baseras på konflikten mellan neoklassiska ekonomer, som anser att marknaden bör styra forskningens inriktning och utveckling och de som anser att staten och dess myndigheter har en viktig roll för att driva utveckling och innovationer. Inställningen ”det inte är stater som konkurrerar, utan bara industrin” orsakar problem som USA nu tvingas att ta tag i.

Under Almedalsveckan, måndagen den 30 juni kl. 16:30, håller SNITTS ett seminarium med efterföljande mingel. Ingela Nylund Watz, riksdagsledamot från Socialdemokraterna, presenterar tanken och strategin med etablering av ett Innovationsråd… om de vinner valet. Kan detta leda till en framtida Innovationsstrategi framtagen genom en gemensam satsning från flera departement?

Vill också passa på att tipsa er om UBI Index senaste rapport på ”Best practices- at Top University Business Incubators”. Alltid bra med benchmark för hur våra inkubatorer inom akademin står sig i en internationell jämförelse. Svenska inkubatorn STING hamnar på fjärde plats. Bra jobbat! Besök ubiindex.com/order för mer information. Som SNITTS-medlem får Du 30% rabatt! Ange rabattkod: SNITTS

Fler rapporter, benchmark och annat hittar du i SNITTS databas som har fått ett ansiktslyft och en mer användarvänlig design. Kolla gärna in den här >>

Hoppas vi ses i Almedalen!
/Regina Summer, Verksamhetsansvarig SNITTS