Kalender
Vårens aktiviteter kan komma att senareläggas/genomföras digitalt på grund av rådande läge med smittspridning. Mer information kommer att mailas ut till de som anmält sig till aktiviteterna samt annonseras vid respektive aktivitet på hemsidan.
Här kan du se våra olika utbildningar, event och workshops. Klicka på rubriken för att läsa informationen. För att enkelt spara den till din kalender, klicka på ”Kalender” eller ”GoogleCal” i botten. Då öppnas det upp och läggs till automatiskt.
Datum märkta med orange är Snitts aktiviteter. Datum märkta med blått är externa aktiviteter.
mars 2021
Detaljer
Få järnkoll på den viktigaste
Detaljer
Få järnkoll på den viktigaste och vanligaste terminologin. Vi går igenom den mesta centrala terminologin inom effektmätning på både svenska och engelska, exempelvis effekt, utfall, prestation, impact, och outcome. Genom konkreta exempel från olika sorters verksamheter får du inspiration och vägledning. Vi ger dessutom handfasta tips på hur du kan få med resten av din organisation i att använda samma språk.
Alternativt datum: 4 juni. 08.30-10.00
Alla Effektfullts kurser och anmälan till dessa finns här: https://akademi.effektfullt.se/kurser/
Kurserna i Effektakademien är tillgängliga för deras professionella medlemmar. Professionellt medlemskap i Effektfullt kostar 400 kr per organisation och år. Läs mer
Tid
(Fredag) 08:30 - 10:00
tor25mar09:30- 10:20SNITTS Årsstämma09:30 - 10:20
Detaljer
Den 25 mars är det
Detaljer
Den 25 mars är det dags för SNITTS Årsstämma!
Som medlem i SNITTS är du föreningens bas och stämman är ditt verktyg att påverka föreningens strategiska riktning kommande år, hoppas att vi ses på Zoom!
Material mailas ut till medlemmarna i början av mars.
Agenda för dagen
09:30-10:30 SNITTS Årsstämma
10:40-11:30 Seminarium: Hur blir vi innovativa på riktigt?
11:30-12:30 Informell mingellunch i Zoom
Seminarium i anslutning till Årsstämman:
Hur blir vi innovativa på riktigt?
Välkommen till ett samtal om framtida utmaningar och behov och vilka förutsättningar och förmågor som behövs för att möta den snabba förändring som sker. Här samtalar vi om allt från stadskärnornas död till den nya flexibla arbetsplatsen, vikten av social interaktion, att se psykiskt välbefinnande som vår viktigaste tillgång för att uppnå våra hållbarhetsmål och hur viktigt tillit och mod är för att lyckas med innovation där befintliga strukturer, processer och mål hämmar förmågan till innovation och transformation.
Medverkande:
Niklas Huss har lång erfarenhet att driva större transformations- och innovationsarbete både från offentlig och privat sektor. Kommer senast från rollen som innovationschef på Länsförsäkringar och arbetar nu med att stötta organisationer i att bygga upp deras innovations- och transformationsförmåga. Niklas sitter även i styrelsen för SNITTS.
Charlotta Nordenberg har mångårig erafenhet av att arbeta inom akademin med internationella- och forskningsfinansieringsfrågor samt i den innovationsstödjande verksamheten. Hon har under många år arbetat ideellt på lokal och nationell nivå inom NGO och idrottsrörelsen. Charlotta arbetar idag som enhetschef på Mau Innovation vid Malmö universitet och är sedan 2020 styrelseordförande för SNITTS.
Tid
(Torsdag) 09:30 - 10:20
fre26mar10:00- 12:00SIG Social Innovation träff med fokus på Effektmätning10:00 - 12:00
Detaljer
Vi ses förmiddagen den 26:e
Detaljer
Vi ses förmiddagen den 26:e mars på Zoom för att diskutera framgångsfaktorer och utmaningar med Effektmätning.
Nätverket Effektfullt kommer att dela med sig av sin erfarenheter av vad effektmätning är, varför man håller på med det och hur man kan använda det. Efter detta får vi ett exempel på hur detta använts i forskninsgprojektet Dans för hälsa. Projektet togs fram med stöd av Social Impact Lab vid Örebro Universitet under år 2017. Metoden tar avstamp i Dansprojektet med syftet att nå samhällsnytta för en sårbar målgrupp; ungdomar med psykisk ohälsa. Anna Duberg delar med sig av sina erfarenheter om hur de arbetat med förändringsteori. Redan från forskningen har de mätbara resultat på metoden och nu går de vidare med att titta på sekundära effekter och samhällseffekter
Träffen avslutas med diskussion i mindre grupper och gemensamt i storgrupp kring:
– Vilka av er som arbetar med forskare som vill nyttigöra forskning inom social innovation?
– Vilka utmaningar ni själva har upplevt när det kommer till att mäta effekter?
– Hur ni som rådgivare kunnat hjälpa till i ett liknande case som presenterats innan?
Varmt välkomna önskar SNITTS och Mötesplats Social Innovation!
Kostnad: Medlemmar i SNITTS deltar på mötet kostnadsfritt, är du inte medlem än tillkommer en kostnad om 1500 kr.
Tid
(Fredag) 10:00 - 12:00
april 2021
Detaljer
En nyckel till effektfulla insatser
Detaljer
En nyckel till effektfulla insatser är en ingående förståelse av det problem som vi vill lösa. Utan insyn i vilka rotorsaker som driver att problemet finns, är risken stor att vi genomför insatser som bara skrapar på ytan och ger effekt i stunden eller i värsta fall inte alls. I denna crash course går vi igenom hur man kartlägger ett problems rotorsaker och konsekvenser, samt hur man på ett systematiskt sätt väljer ut vilka rotorsaker som det är mest effektfullt att adressera.
Alternativt datum: 11 juni. 08.30-10.00
Alla Effektfullts kurser och anmälan till dessa finns här: https://akademi.effektfullt.se/kurser/
Kurserna i Effektakademien är tillgängliga för deras professionella medlemmar. Professionellt medlemskap i Effektfullt kostar 400 kr per organisation och år. Läs mer
Tid
(Torsdag) 08:30 - 10:00
tor15apr - 16apr 1509:00apr 16Slutkonferens för K3-projekten09:00 - 12:00 (16) Digitalt
Detaljer
2017 formulerade Sveriges lärosäten 18
Detaljer
2017 formulerade Sveriges lärosäten 18 projektidéer för att stärka kvaliteten och kapaciteten inom samverkansområdet. Vinnova finansierade med totalt 130 miljoner kr. Nu levereras resultaten.
Varmt välkommen till K3-projektens digitala slutkonferens den 15–16 april!
Var med när projekten presenterar sina resultat, och bidra till att forma framtidens satsningar. För vem har resultaten störst värde, och hur kan de användas och utvecklas?
Preliminärt program:
Del 1: 15 april (heldag)
- Introduktion till K3-satsningens bakgrund och kontext
- Vad har projekten åstadkommit? Hur kan resultaten bäst användas? Korta presentationer av projektresultaten varvat med interaktiva avsnitt
Del 2: 16 april (halvdag)
- Summering av projektens samlade resultat och annat som framkommit under del 1.
- Vilken nytta har lärosätena av dessa resultat, strategiskt respektive för ordinarie verksamhet? Vilken användbarhet har de för finansiärer, relevanta myndigheter och näringslivet? I relation till föreslagen omformulering av högskolelagen? Och inte minst – hur tar vi resultaten vidare? Panelsamtal med nyckelpersoner och -organisationer
Klicka här för anmälan samt information om innehåll, tider och medverkande. Uppdateras löpande.
Tid
15 (Torsdag) 09:00 - 16 (Fredag) 12:00
tis20apr - 21apr 2000:00apr 21Sveriges Innovationsriksdag 202100:00 - 00:00 (21)
Detaljer
Sveriges Innovationsriksdag - SIR är
Detaljer
Sveriges Innovationsriksdag – SIR är den svenska branschföreningen SISP (Swedish Incubators & Science Parks) årskonferens. SIR samlar kärnan av Sveriges nationella och regionala aktörer från innovationsmiljöer, politik, näringsliv, akademi och samhälle. De som arbetar med att främja, stärka och utveckla innovation, näringsliv och policyer med utgångspunkt i aktuella samhällsutmaningar. SIR har de senaste åren adresserat utmaningar som innovations- och konkurrenskraft, cirkulär ekonomi och digital transformation. Temat för SIR21 som arrangeras i Skellefteå är – Globala Utmaningar – Lokal Innovationskraft – Den Nya Industrins Växtplats.
Läs mer här: https://www.sverigesinnovationsriksdag.se/
Tid
20 (Tisdag) 00:00 - 21 (Onsdag) 00:00
Organiserat av
SISPhej@sverigesinnovationsriksdag.se
Detaljer
Många organisationer brottas med att
Detaljer
Många organisationer brottas med att de mäter för många saker, fel saker, eller saker som driver fram ett oönskat beteende i organisationen. I andra organisationer så står man i begrepp att påbörja sin mätning, och vill ta sig an den på ett systematiskt och genomtänkt sätt. I denna crash course ger vi steg för steg vägledning för att stötta våra medlemmar att skapa en mätplan som har en tydlig och relevant koppling till verksamhetens förändringsteori.
Alternativt datum: 22 juni. 08.30-10.00
Alla Effektfullts kurser och anmälan till dessa finns här: https://akademi.effektfullt.se/kurser/
Kurserna i Effektakademien är tillgängliga för deras professionella medlemmar. Professionellt medlemskap i Effektfullt kostar 400 kr per organisation och år. Läs mer
Tid
(Torsdag) 08:30 - 10:00
maj 2021
Detaljer
Den 6 maj 2021 möts
Detaljer
Den 6 maj 2021 möts deltagare från näringsliv, offentlig sektor, idéburen sektor och akademi för en digital heldagskonferens. Konferensen arrangeras av Malmö universitet och erbjuder inspirerande föreläsningar, konkreta samverkansverktyg, goda exempel och ett utbyte av erfarenheter mellan olika sektorer – med målsättningen att bygga broar och skapa förutsättningar för att ta oss an samtidens samhällsutmaningar tillsammans.
HSS2021 kommer att utforska tidlösa men aktuella ämnen som till exempel:
Vilket samhälle vill vi ha? – Transformation, systeminnovation och social imagination. Med fokus på vår ovissa värld identifierar vi möjligheter och nya samverkansformer. Hur kan olika samhällssektorer lära sig av varandra?
Kunskap – av vem och för vem? Genom perspektiv från b.la. artificiell intelligens, nyttiggörande, design och innovation utforskar vi demokratisering av och tillit till kunskap.Hur kan forskning bidra till att förändra världen och hur ökar vi nyttiggörandet avkunskap genom samverkan över sektors- och branschgränser?
Färdigheter och förmågor post-corona. Hur identifierar vi dem och hur bygger vi strukturer för att stötta utvecklingen av dessa förmågor? Vad behöver vi utveckla och satsa på för att vara redo för nästa steg? En diskussion över gränser kring vad vi kan lära av varandra.
Läs mer om konferensen och anmäl dig här:
www.hss2021.se
Vill du vara med och bidra till programmet?
HSS2021 bjuder på en fullspäckad dag med en stor bredd av talare, diskussioner,workshops och framtidsspaningar och du har nu möjlighet att bidra med dina idéer och uppslag.
Läs mer och anmäl ditt bidrag:
www.hss2021.se/program
Tid
(Torsdag) 00:00 - 00:00
Detaljer
This May, ASTP conference will
Detaljer
This May, ASTP conference will return as an online event welcoming hundreds of knowledge transfer professionals from Europe and beyond.
This year, the combination of a great price deal, Cvent’s dynamic and flexible online platform and a powerful programme, means ASTP expects to welcome more KT professional than ever before.
In addition to our traditional individual tickets, we have developed an attractive Office Ticket offer of €1,500 for the whole office to attend. This approach is already encouraging more attendees, from all corners of the world, to join in.
On day one of the conference, ASTP welcomes participants to join the first ever European Forum. This half-day interactive meeting, will be addressed by European Innovation Council (EIC), Head of Unit, Keith Sequeira who shall discuss the relevance of the EIC to universities and technology transfer. Other speakers from other European Commission directorates, such as the Joint Research Council and the DG for Research and Innovation, shall also be speaking.
On the following days, you will hear from some of knowledge transfer’s most respected minds, such as:
- Koenraad Debackere, KU Leuven, Belgium. Koenraad will deliver a keynote address on the newest challenges facing knowledge transfer as you rethink your position, role, and actions in the innovation value landscape.
- From the USA, Orin Herskowitz (Columbia), Lauren Foster (MIT), and Amy Schulman (Polaris Partners), will host a roundtable based on their experiences of how to promote university innovations to become stronger spin-outs.
Tid
26 (Onsdag) 00:00 - 28 (Fredag) 00:00
Organiserat av
ASTP
juni 2021
Detaljer
In this highly interactive course,
Detaljer
In this highly interactive course, we will explore the many different facets of the licensing process through case studies, teamwork and workshops. You will learn from experienced practitioners; those who have negotiated many complex license agreements. You will meet both academic and industry counterparts to understand their different perspectives on licensing technologies.
Utbildningspaketet är framtaget för rådgivare som arbetar med licensiering idag och/eller vill jobba med licensiering i närtiden. Det passar även dig som har jobbat med licensiering i industrin och som vill utforska hur man kan balansera kommersiellt tänk med sin roll i en offentlig miljö.
Licensiering är en metod för nyttiggörande av forskningsresultat som är ett bra komplement till de verktyg som används i Sverige idag. Genom att addera detta verktyg vill vi på sikt skapa mer nytta i samhället.
Utbildningspaketet är framtaget av SNITTS i samarbete med ASTP och andra internationella aktörer.
För att få ut så mycket som möjligt av utbildningen så rekommenderar vi er att delta vid alla fyra utbildningstegen. Men om du önskar går det självklart bra att endast delta vid enstaka tillfällen.
- Context to Licensing in a University Environment
TBC, 2022 - ASTPs Technology Licensing (18 CE points)
2-9 juni 2021, Zoom - Masterclass Negotiations
8-9 september 2021
(Anmäl dig här) - Masterclass Agreement Language
December 2021
Tid
2 (Onsdag) 00:00 - 9 (Onsdag) 00:00
Organiserat av
ASTP
september 2021
Detaljer
Anmäl dig här Trainer: Robert
Detaljer
Trainer: Robert Marshall, Robert Marshall & Associates (Introducing Robert Marshall)
This masterclass – held over two half-day sessions – is designed to help delegates understand the latest thinking in negotiation and put their learning into practice in a challenging exercise based on a real-world technology transfer scenario.
The workshop starts by reviewing the traditional approaches to negotiation – and examining and understanding the difficulties that can result – before moving on to look at the alternative approaches that are most likely to result in success.
Delegates will discover the latest methods that are increasingly being adopted by professional negotiators, mediators and managers worldwide. We will explore some advanced techniques for negotiating in difficult situations.
In addition, the workshop will help delegates to better understand their own inherent approach to negotiation, especially when the stakes are high, if there is disagreement or where complex, dynamic and conflicting issues must be resolved.
The masterclass culminates in a negotiation exercise involving multiple parties. This will give delegates the chance to practice some of the new ideas they have learned, in a supportive but challenging environment.
We will end with an open discussion and identify the key learning points from the workshop.
Tid
8 (Onsdag) 12:00 - 9 (Torsdag) 12:00
Plats
Stockholm
Stockholm
Organiserat av
SNITTSinfo@snitts.se
oktober 2021
Detaljer
Varmt välkommen till en interaktiv
Detaljer
Varmt välkommen till en interaktiv grundutbildning där deltagarna får en kickstart till vårt nationella innovationsstödsystem och inte minst en chans att bredda sitt personliga nätverk av innovationsstödsaktörer! Utbildningen är ett samarbete mellan SNITTS, FUHS, SISP och Tillväxtverket och har tagits fram i samverkan med en pilotgrupp bestående av representanter från alla delar i stödsystemet.
Syftet med utbildningen är att tydliggöra yrkesidentiteten för affärsutvecklare, innovationsrådgivare och klusterledare samt att etablera en gemensam grund och delat språk mellan dessa aktörer. Ambitionen är också att säkerställa ett utbyte mellan anställda inom innovationsstödssystemet för ökad förståelse och samverkan.
Läs mer om utbildningen här.
Anmälan öppnar inom kort.
Tid
19 (Tisdag) 10:00 - 20 (Onsdag) 16:00
Plats
Göteborg
Göteborg
Organiserat av
SNITTS, SISP, FUHS och Tillväxtverketinfo@snitts.se