Följ med SNITTS till Tallinn och ASTPs årskonferens

Anmäl dig till vår öppna studieresa och få ut det allra bästa av ASTPs årskonferens! Vi toppar med egna aktiviteter (se agendan nedan) som studiebesök dagarna innan konferensen. Resan är ett tillfälle att föra strategiska diskussioner med internationella aktörer, bygga vidare på era internationella nätverk, samt att stärka Sveriges position i det internationella innovationslandskapet.

Anmälan är öppen till och med den 20 april.

Temat för konferensen är Joint Action for Global Impact och utöver plenumsessioner och nätverkande innehåller programmet tre parallella spår: 

 1. How to?
 2. Why not? 
 3. What for?

Här kan du se hela programmet

ASTP, vår systerorganisation i Europa, är en ideell medlemsorganisation som engagerar sig i kunskapsöverföring mellan universitet och industri. Förutom kurser och konferensen arbetar de med att förespråka yrket på den internationella scenen och att möjliggöra uppbyggnaden av professionella nätverk. 

Fem argument till varför du ska följa med SNITTS på resan:

 1. Bygg ditt egna nätverk – skapa närmare kontakt med de nationella deltagare som också följer med. Konferensen ger även en ypperlig chans att bygga ditt personliga nätverk av internationella kollegor, det kommer att finnas massor av utrymme för nätverkande, både under pauser och sociala aktiviteter. Förra året deltog 400 + personer från över 30 länder.

 2. Egna aktiviteter för vår grupp. Vi träffas dagen innan konferensens aktiviteter startar för att ha möjlighet att träffa spännande aktörer inom vårt fält på plats i Tallinn. 

 3. Initiative sharing” 15 min till att berätta om spännande projekt för att hitta partners internationellt

 4. Möjlighet att, under konferensens dagar, boka in separata möten med talare och deltagare från konferensen.
  ASTP tillhandahåller en konferensapp som lanseras närmare konferensen. Denna möjliggör att kontakta andra deltagare och boka in möten i förväg. Utöver appen kommer det att finnas en "Face to Face meeting area" på konferensen. 

 5. Vår grupp har en egen utställarplats i mingelutrymmet, detta kan ni använda om ni vill dela med er av något om er organisation men även som vår knytpunkt och samlingsplats för att boka in möten.

Praktiska detaljer

När: 23-26 maj 2023
Konferensanläggning: Hilton Tallinn Park, Tallinn

Kostnad: Alla deltar till självkostnadspris och därför är kostnaden beroende av hur många som deltar på resan. Den största kostnaden är konferensavgiften och den varierar beroende på om du är medlem i ASTP eller ej. Resan kommer att kosta ungefär 19000 kr per person.

Vad du behöver göra:
SNITTS administrerar din anmälan till konferensen och administrerar alla kringarrangemang.

Efter anmälan till vår gruppresa behöver du enbart boka hotell samt resa till Tallinn. Scrolla längst ner på denna sida för att se ASTPs rekommenderade hotell.

Agenda (kan komma att uppdateras)

Tisdag 23 maj
13:00-14:00 Uppsamling på Hilton Talinn Park (receptionen)
14:00-18:00 Studiebesök på de tre universiteten i Tallinn

Ca 19:00 Gemensam middag 

 

Onsdag 24 maj

09:00-12:00 Delta på Thinking in Billions
(sidoevent till start-up konferensen Latitude59)
https://thinkinginbillions.eu/ 
Thinking in Billions har utformats för att belysa de olika åtgärder som innovativa beslutsfattare testar lokalt i samarbete med den privata sektorn. Initiativ skapas för att överbrygga klyftan mellan offentlig och privat sektor och stimulera innovation i det omgivande samhället.

13:00-15:30 Val av förkonferens aktivitet:

 • Masterclass 1: Managing conflict of interests
 • Masterclass 2: How to say no to researchers and industry
 • Workshop 1: TBC
 • Workshop 2: A clean slate for a green state
 • ASTP Special Interest Group Möten

18:00-19:30 Välkomstmottagning

19:30-22:00 Gemensam middag med resesällskapet

Torsdag 25 maj 

08:45-17:00 Konferens

18:30-22:00 Konferensmiddag

Fredag 26 maj

09:00-15:30 Konferens

15:00-16:00 Avslutning och drink