Följ med SNITTS till Sevilla och ASTPs årskonferens

Anmäl dig till vår öppna studieresa och få ut det allra bästa av ASTPs årskonferens! Vi toppar med egna aktiviteter (se agendan nedan) som studiebesök dagarna innan konferensen. Resan är ett tillfälle att föra strategiska diskussioner med internationella aktörer, bygga vidare på era internationella nätverk, samt att stärka Sveriges position i det internationella innovationslandskapet.

Anmälan är öppen till och med den 4 april.

Om konferensen

Utöver plenumsessioner och nätverkande innehåller programmet tre parallella spår i fyra omgångar. De olika omgångarna har följande inriktning:

 1. Artificial Intelligence, Plant-based technologies, Benchmarking licensing terms
 2. Doing deals quicker,  TTO organisational models, Impact and commercialisation pathways for SSHA
 3. Knowledge Valorisation: is more than just patents, Social impact licensing strategies, The third stream: its recognition and importance discussed.
 4. Sustainable KTO planning, Storytelling in the context of knowledge transfer, KT talent: retention and development.

Här kan du se hela programmet

ASTP, vår systerorganisation i Europa, är en ideell medlemsorganisation som engagerar sig i kunskapsöverföring mellan universitet och industri. Förutom kurser och konferensen arbetar de med att förespråka yrket på den internationella scenen och att möjliggöra uppbyggnaden av professionella nätverk. 
Fyra argument till varför du ska följa med SNITTS på resan:

 1. Bygg ditt egna nätverk – skapa närmare kontakt med de nationella deltagare som också följer med. Konferensen ger även en ypperlig chans att bygga ditt personliga nätverk av internationella kollegor, det kommer att finnas massor av utrymme för nätverkande, både under pauser och sociala aktiviteter. Förra året deltog 400 + personer från över 30 länder.

 2. Egna aktiviteter för vår grupp. Vi träffas dagen innan konferensens aktiviteter startar för att ha möjlighet att träffa spännande aktörer inom vårt fält på plats i Sevilla. 

 3. Initiative sharing” 15 min till att berätta om spännande projekt för att hitta partners internationellt

 4. Möjlighet att, under konferensens dagar, boka in separata möten med talare och deltagare från konferensen.
  ASTP tillhandahåller en konferensapp som lanseras närmare konferensen. Denna möjliggör att kontakta andra deltagare och boka in möten i förväg. Utöver appen kommer det att finnas en "Face to Face meeting area" på konferensen. 
Praktiska detaljer

När: 21-24 maj 2024
Konferensanläggning: Meliá Sevilla Hotel

Kostnad: Alla deltar till självkostnadspris och därför är kostnaden beroende av hur många som deltar på resan. Den största kostnaden är konferensavgiften och den varierar beroende på om du är medlem i ASTP eller ej. Resan kommer att kosta ungefär 20 000 kr per person.

TIPS!
Deltagare från studieresan 2023 sökte medel från "Erasmus+ KA1 personalfortbildningsmedel (staff training funds)"  och fick delar av kostnaderna finansierade. Undersök möjligheterna på ditt lärosäte för delfinansiera kostnaden för resa och konferens med hjälp av Erasmus-medel. Hör av dig till om du vill veta mer om detta.

Vad du behöver göra:
SNITTS administrerar din anmälan till konferensen och administrerar alla kringarrangemang.

Efter anmälan till vår gruppresa behöver du enbart boka hotell samt resa till Sevilla. Scrolla längst ner på denna sida och klicka på fliken 'venue' för att se ASTPs rekommenderade hotell.Agenda 


Tisdag 21 maj
09:00-10:00 Uppsamling för vår grupp
10:00-17:00 Studiebesök för vår grupp:
Vi träffar KTO:et på Universidad de Sevilla och Universidad Pablo de Olavide samt Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)
Ca 19:00 Gemensam middag

Onsdag 22 maj
10:30-12:30 Förkonferens-aktiviteter
13:30-15:30 Förkonferens-aktiviteter
15:45-18:00 Guidad stadstur 

18:00-19:30 Välkomstmottagning
19:30-22:00 Gemensam middag

Torsdag 23 maj
08:45-17:00 Konferens
18:30-22:00 Konferensmiddag

Fredag 24 maj
09:00-15:00 Konferens
15:00-16:00 Avslutning och drink


Om Sevilla

Sevilla, beläget i södra Spanien, är en stad som präglas av sin rika historia, kultur och charmiga atmosfär. Det som utmärker Sevilla kan sammanfattas i flera viktiga punkter:

 1. Kulturell rikedom: Sevilla är en stad med en imponerande kulturell arv som sträcker sig genom århundraden av konst, arkitektur, musik och dans. Staden är känd för sin andalusiska arkitektur, sina vackra palats, och sina historiska monument som inkluderar det kungliga palatset Alcázar och katedralen i Sevilla.
 2. Flamenco och traditioner: Sevilla är känt som hemmet för flamenco, en passionerad och känsloladdad musik- och dansstil som härstammar från regionen. Staden är fylld med flamencoklubbar och platser där besökare kan njuta av autentiska flamencoframträdanden. 
 3. Gastronomi: Sevilla erbjuder en fantastisk gastronomisk upplevelse med sina tapasbarer, lokala marknader och restauranger som serverar traditionella andalusiska rätter. Besökare kan njuta av läckra smaker som gazpacho, salmorejo, och olika sorters tapas tillsammans med lokalproducerade viner och andra drycker.
 4. Levande atmosfär: Staden har en livlig och energisk atmosfär som genomsyrar dess gator och torg. Under dagtid kan man promenera längs med de mysiga gränderna och upptäcka lokala butiker och kaféer, medan kvällarna fylls med människor som samlas för att njuta av nattlivet, musiken och den pulserande atmosfären.

Sammanfattningsvis utmärker sig Sevilla för sin rika kultur, traditioner, gastronomi och levande atmosfär, vilket gör den till en måste-besöka destination för resenärer som söker en autentisk spansk upplevelse.