Masterclass: Negotiations

I denna Masterclass får du som deltagare en förståelse för de senaste metoderna inom förhandlingsteknik som allt oftare används av professionella förhandlare, medlare och chefer över hela världen.

Vi kommer att utforska några avancerade tekniker för att förhandla i svåra situationer. Dessutom kommer deltagarna få en bättre förstå för sin egen inneboende strategi när det kommer till förhandlingar, särskilt när insatserna är höga, om det råder oenighet eller där komplexa, dynamiska och motstridiga frågor måste lösas. Masterclassen kulminerar i en förhandlingsövning som involverar flera parter.

Detta ger deltagarna chansen att tillämpa det som de har lärt sig, i en stödjande men utmanande miljö. Vi kommer att avsluta med en öppen diskussion och identifiera de viktigaste inlärningspunkterna från dagen. 

Kursen är fristående men ingår i ett utbildningspaket med tre andra kurser; Context to Licensing in a University Environment, ASTPs Technology Licensing, samt Masterclass Agreement Language. Du väljer själv om du vill delta på samtliga eller enstaka tillfällen. Vill du behärska licensiering till fullo rekommenderar vi dock att delta vid samtliga kurser.

Nästa tillfälle: Ej beslutat

Läromål

Efter avslutad kurs kommer deltagarna att:

  1. Förstå en rad olika tillvägagångssätt för förhandlingar och fördelarna och problemen som är förknippade med var och en av dessa 
  2.  Ha lärt sig beprövade och praktiska tekniker för att effektivt förhandla 
  3.  Veta värdet av - och hur man skapar - en kraftfull ”plan B” 
  4.  Ha identifierat sitt eget föredragna tillvägagångssätt för att hantera svåra mellanmänskliga situationer och övervägt en rad alternativa strategier 
  5.  Vara mer självsäker och trygg i att hantera skickliga förhandlare 
  6.  Ha undersökt en beprövad metod för att förhandla med svåra eller oförmögna människor
  7.  Ha planerat, observerat och deltagit i en utmanande diskussion och förhandling (baserad på verkliga händelser) där motstridiga intressen måste förenas om villkoren för ett kommersialiseringspartnerskap ska nås.


Målgrupp

Kursen är utformad för att passa dig som dagligdags arbetar med att nyttiggöra kunskap och forskning. Arbetar du dessutom med att förhandla fram spinout-, licensierings- eller konfidentiella avtal? Eller är det något du är intresserad av att arbeta med? Då är denna kurs helt rätt för dig! 

För att få ut så mycket som möjligt av kursen är det bra om du har minst 1 års erfarenhet inom att arbeta med nyttiggörande av kunskap och forskning.  

Om föreläsaren

Med gedigen erfarenhet av vår bransch och förhandlingsteknik och goda pedagogiska förmågor är Robert  Marshall,  Robert  Marshall & Associates, en av våra mest uppskattade föreläsare någonsin.

Robert har nästan tre decenniers erfarenhet av att arbeta på hög nivå inom den brittiska universitetssektorn och inom näringslivet. Nu arbetar Robert med att utbilda och ge personlig coachning och råd om kommersiell förhandling och konfliktlösning för ett brett spektrum av privata och offentliga kunder över hela världen. 

Roberts senaste klienter inkluderar The University of Cambridge, Imperial College London, London School of Economics & Political Science (där han är docent), ASTP-Proton, PraxisAURIL, Management Forum Ltd, University of Liverpool, Exeter, Aachen, Leuven, Gerona och Köpenhamn, Norges forskningsråd, Cancer Research Technology och regeringarna i Irland, Singapore, Thailand, Taiwan, Brunei, Kina och många fler.  

Praktisk information

Språk: Masterclassen genomförs på engelska

Anmälningsvillkor:
Utbildningen kan endast genomföras om vi kommer upp i 12 deltagare. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas till annan deltagare. 

Några ord från tidigare deltagare i kursen:

"En inspirerande utbildning på hög nivå av en erfaren lärare med egen praktisk erfarenhet."

"Det jag uppskattade mest var att kursen var så generell, inte bara om licensering eller tech transfer utan gav kunskap som kan användas vid olika typer av förhandlingar"

"Mina förväntningar blev mycket väl uppfyllda. Tyckte att Robert kunde omvandla förhandlingsprinciper till konkreta metoder och förhållningssätt."