Programmet för #IBYC2024

Programmet uppdateras kontinuerligt, så kika snart in här igen! 
(Senast uppdaterat 2024-03-21)



Förkonferens aktiviteter - 24/9

Lär känna Uppsala och de nationella möjligheter till innovationsstöd som finns här. Få en flygande start på Snitts årskonferens 2024 genom att inspireras av spännande arbetssätt, dynamiska konstellationer och nationell infrastruktur som Uppsala erbjuder!

15:00-17:00 Val av förkonferensaktiviteter
Det finns fyra parallella spår att välja mellan – se till att säkra din plats på ett av dem! Läs mer om de olika alternativen nedan och anmäl dig här

20:00 Barhäng på Uppsala-klassikern Katalin
Informellt mingel där du har möjlighet att själv köpa enklare snacks eller dryck om du önskar. Ingen föranmälan behövs och vi hoppas att ni har möjlighet att titta förbi och byta några ord med oss under kvällen.

Studiebesök hos STUNS Energi 

STUNS Energi, ett verksamhetsområde inom STUNS (Stiftelsen för samverkan mellan universiteten i Uppsala, näringsliv och samhälle), har omfattande erfarenhet av att skapa okonventionella samverkansformer för att möta hållbarhetsutmaningar. Personal från STUNS delger och visar exempel på hur man i Uppsala går tillväga för att forma framsyn och samskapande i mellanrummen mellan företag, universitet och kommunal verksamhet. Exemplen utgår från privata och offentliga aktörers autentiska behov inom hållbarhetsområdet, som vävs samman med kursmoment vid UU/SLU för att få en kickstart på regionala innovationsprojekt med hjälp av studenter.

Tid: 15.00-16.00
Plats: Hubben, Dag Hammarskjölds väg 38 (lokalbuss från centrala Uppsala)
Max antal deltagare: 30 st
Kontaktperson: Harris Stamatopoulos

Studiebesök på AM@Å / WISE additive 

Vid Ångströmlaboratoriet finns ett labb för forskning kring additiv tillverkning av metalliska och polymera material. Labbet kommer bli en av tre noder i en nationell satsning på additiv tillverkning som en del av WISE (Wallenberg Initiative Materials Science for Sustainability) och kommer därmed erbjuda infrastruktur för hela värdekedjan inom additiv tillverkning, från syntes av ursprungsmaterial till efterbehandling och karaktärisering av printade komponenter. På studiebesöket får du en introduktion till anläggningens möjligheter samt rundvandring i labben.

Tid: 15.00-17.00
Plats: Ångström, samling i receptionen (lokalbuss från centrala Uppsala)
Max antal deltagare: 15 st
Kontaktperson: Harris Stamatopoulos

Studiebesök på TESTA Center och DDD-plattformen 

Läkemedelsbranschen står inför ett paradigmskifte där utvecklingen bla går mot fler biologiska läkemedel. I Sverige finns en handfull organisationer och innovationshubbar med mål att stödja utveckling av dessa, varav två ligger i Uppsala – SciLifeLab Drug Discovery and Delivery (DDD) Platform och Testa Center. DDD är en nationell forskningsinfrastruktur som erbjuder expertis inom läkemedelsutveckling genom konsulteringsmöten och laborativt stöd. Testa Center är en nationell laboratorie- och produktionsmiljö för akademiker och företag som vill verifiera och utveckla sin biologiska process mot storskalig produktion. På studiebesöket får du lära dig om hur DDD och Testa Center jobbar för att hjälpa forskare och bolag på resan mot ett kommersialiserbart läkemedel. Eventet hålls i Testa Centers lokaler på Cytivas produktionssite i Uppsala och inkluderar en rundvisning av Testa Centers labb och faciliteter

Tid: 15.00-17.00
Plats: Björkgatan 30 Uppsala, samling i Cytivas reception (lokalbuss 11 från Uppsala resecentrum, hållplats Björkgatan södra)
Max antal deltagare: 25 st
Kontaktperson: Alexandra Patriksson,

Studiebesök och workshop med Slottslabbet

Slottslabbet är en satsning på ett innovativt samarbete mellan forskare i humanistisk människa- datorinteraktion och Uppsala kommun. På Uppsala slott skapas ett nytt besökscentrum, och ett innovationslabb, där kulturarvsförmedling möter forskning inom gamification, teknikstödda kulturarvsupplevelser och interaktionsdesign. På workshopen får du som deltagare titta in bakom kulisserna, och prova på några av de nyutvecklade installationerna. I en gemensam workshop, tillsammans med forskarna och personer från Uppsala kommun, så utforskar och diskuterar vi utifrån konkreta exempel hur samverkan kan skapa spännande social innovation!

 

Tid: 15.00-17.00
Plats: Uppsala slott, Drottning Kristinas väg 1 E, samling i Uppsala konstmuseums reception (lokalbuss 11 från Uppsala resecentrum, hållplats Segerstedthuset)
Max antal deltagare: 30 st
Kontaktperson: Karin Johansson,  

Konferensprogrammet 25-26/9

Dag 1 - 25 september

Start 10:00 (mingel och fika från 09:30)

10:00 Välkomna till IbyC 2024!

10:35 Öppnings-session

11:20 Parallella sessioner

12:00 LUNCH

13:15 Campfire Live och kunskapstorget - Konkret erfarenhetsutbyte
Läs mer om denna session och anmäl ditt ämne här

14:15 Parallella sessioner

15:00 Campfire Live och kunskapstorget- Konkret erfarenhetsutbyte
Läs mer om denna session och anmäl ditt ämne här

16:00 Eftermiddagsfika

16:30 Avslutande session dag 1

18:30 Konferensmiddag med mingel och festligheter

Dag 2 - 26 september

Start 09:00

09:00 Välkomna tillbaka - återblick dag 1

09:15 Öppning dag 2

09:50 Förmiddagsfika

10:20 Parallella sessioner

11:20 Parallella sessioner

12:10  Plenum avslut

12:45 LUNCH

13:15 Möjlighet att boka in egna möten (13:15-17:00)

Eftermiddagen den 26/9: Uppsala Innovation Day

Häng kvar i Uppsala på eftermiddagen den 26 september och besök Uppsala Innovation Day! Här samlas innovatörer, entreprenörer, forskare, studenter, investerare och beslutsfattare. Här upplevs, utmanas och skapas innovativa affärsidéer. Som deltagare på Innovation by Collaboration har du chans till en fribiljett. Intresserad? Mejla din intresseanmälan till

Programmet för Uppsala Innovation Day 2024 är under planering men här kan du kolla in tidigare års event: https://uppsalainnovationday.se/ 

Delta i höstens viktigaste mötesplats för innovationssystemet!