Stockholms universitet Holding AB söker affärsutvecklare

Vår uppgift är, att genom framgångsrikt nyttiggörande av kunskap och forskningsresultat vid Stockholms universitet, bidra till ökad tillväxt i Sverige. Målet för verksamheten är att öka samverkan mellan forskning, samhälle och industri och på så sätt omsätta världsledande forskning till nya innovationer, produkter och tjänster. SU Holding är en arbetsplats med höga ambitioner och högt ställda förväntningar och våra medarbetare får stor frihet i att planera sin tid för att uppnå våra mål.

Arbetsuppgifter
Som affärskonsult kommer du att få arbeta med idé- och affärsutveckling, samt få en insyn i hur SU Holding arbetar med att nyttiggöra forskning och tidiga idéer. Detta arbete sker tillsammans med verkställande direktören för SU Holding och tillsammans med andra affärskonsulter inom verksamheten samt med andra aktörer inom innovationssystemet på SU.
 
Arbetet innebär operativt arbete bl a med uppgifter såsom analys och utvärdering av affärsidéer, investeringsmöjligheter samt arbete med att formulera investeringsprospekt. 

Du kommer även att få arbeta med en del administrativa uppgifter såsom uppföljning och statistik. Du kommer att kunna delta vid relevanta events och seminarier samt jobba med utveckling av profil- och marknadsföringsmaterial på sociala medier.
 
Det är viktigt att du har god social kompetens och är lyhörd för att kunna inspirera och stötta en varierande grupp av människor kopplade till projekt, startup-företag och andra relevanta kunder/parter, både mer avancerade och nya oerfarna. Tjänsten avser 80 % konsultuppdrag med utrymme för egen annan verksamhet vid sidan om.
 
 
Kvalifikationer
M Sc inom relevant område. Gärna en teknisk eller naturvetenskaplig examen som kombinerats med studier i företagsekonomi och/eller entreprenörskap. Doktorsexamen är en merit men inget krav. God förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya och komplicerade saker och en god analytisk förmåga. Arbetet ställer höga krav på såväl din förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ som din förmåga att samarbeta. Många arbetsuppgifter utförs självständigt, men med handledning och stöd av verkställande direktören för SU Holding.

Då stor del av arbetet består av möten med forskare med idéer, krävs en god social förmåga i mötet med andra människor och att kunna analysera möjligheter till utveckling av affärsidéer. Vi förväntar oss att du har en god förmåga och vana att uttrycka dig skriftligt samt att kunna göra koncisa sammanfattningar. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Tycker du att detta låter som ett spännande uppdrag tveka då inte att höra av dig till vd Mona Wilcke på mona.wilcke@holding.su.se eller 0736-903010.

UU Innovation söker affärsutvecklare