Uppsala universitet söker Affärsrådgivare - inriktning mot livsvetenskaper

Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattning är 100%. Tillträde 2023-08-21 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Malin Graffner Nordberg, 018-471 7216

Välkommen med din ansökan senast den 24 april 2023

Läs mer här

Arbetsuppgifter

I rollen som affärsrådgivare coachar du forskare och studenter i arbetet med att testa potentialen i nya innovativa idéer från alla delar av Uppsala universitet. Du får en unik möjlighet att bidra med din energi, erfarenhet och kompetens för att hjälpa forskare och studenter att utveckla sina kunskaper inom nyttiggörande av forskningsresultat. I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med övriga affärsrådgivare och med avdelningens IP-rådgivare samtidigt som du självständigt ansvarar för en egen portfölj av innovationsprojekt. I arbetet ingår också ett nära samarbete med universitetets övriga verksamhetsstöd, samt med andra relevanta innovationsstödjande aktörer i regionen och i nationella sammanhang.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har en kombination av en relevant akademisk examen på avancerad nivå inom teknik-, livs- eller naturvetenskaper och flerårig praktisk erfarenhet av att ha arbetat med affärsutveckling eller motsvarande inom området för livsvetenskaper. Du ska ha erfarenhet från att ta ansvar och arbeta med frågor i kunskapsintensiva miljöer. Du har arbetat med att ha utvärderat potentialen i oprövade idéer liksom har förståelse för vilket stöd som behövs för utveckling av idéer i tidig fas. Du ska ha god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska och vara van att hålla muntliga presentationer.

Som person är det viktigt att du har förmågan att skapa goda relationer och drivs av att skapa värde för vår målgrupp och våra samarbetspartners. Du känner dig trygg såväl i akademisk miljö som utanför akademin. Du är en person som värnar dina egna specialistkunskaper och är nyfiken på andras. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten, personliga förmågor och sociala färdigheter så som att:

  • Du är serviceinriktad och har ett starkt intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.
  • Du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och fokuserar på lösningar snarare än problem. Som person är du prestigelös och kommunikativ.
  • Du är självgående, initiativ- och ansvarstagande.
  • Du har förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya och komplicerade ämnen. Du är strukturerad, flexibel och har en god analytisk förmåga
Bidra till ASTPs European Annual Survey on Knowledge Transfer activities and outputs (FY2021)