Innovation by Collaboration 2024

25-26 september 2024 | Uppsala

Innovation by Collaboration 2024 - UPP:

Den (24)25-26 september slår portarna upp för IBYC 2024, denna gång på Humanistiska teatern, Uppsala universitet. Studentmössan kan du lämna hemma men ta med dig nyfikenheten och viljan att utforska nya arbetssätt och lära nytt.

På årets konferens vill vi ta tillvara på den positiva kraft som finns hos våra medlemmar och tillsammans blicka framåt med temat UPP. Utöver de tre parallella spåren Uppmanande, Uppbyggande och Upplyftande kommer stora delar av programmet vigas åt erfarenhetsutbyte för att verkligen nyttja kunskapsmassan bland alla deltagare.
 
Anmäl dig nu till två fullspäckade dagar där stora delar av det nationella innovationsstödsystemet samlas för att lära, inspireras och nätverka med nya och gamla kollegor. 

Vi ser fram emot att få träffa er i Uppsala!


Parallellt spår 1: UPPmanande

Trots att Sveriges välstånd är beroende av innovationer och utveckling har innovationspolitiken aldrig varit en prioriterad fråga i Riksdagen. Dessutom är det alldeles för få som känner till nyttan som skapas i det akademinära innovationsstödsystemet. I den här spåret vill vi lyfta dessa frågor och diskutera hur vi gemensamt kan göra vår röst hörd och påbörja arbetet med att  skapa nationellt intresse för våra frågor.  

Parallellt spår 2: UPPbyggande

Spåret med professionsutveckling i fokus. Här delas kunskap och verktyg för att hålla oss uppdaterade och relevanta i rollen som innovationsstödjare, och här hålls diskussioner där vi vågar lyfta våra utmaningar för att tillsammans bli ännu vassare.

Parallelt spår 3: UPPlyftande

Ett spår där nya tankar, nya perspektiv på innovation träder fram. Hur kan kulturella och kreativa branscher skapa broar och bidra till den hållbara omställningen? Med adderade perspektiv från EU-programmet, EIT Culture & Creativity, till möjligheten att delta fysiskt i workshops får du en varierande palett för fortsatt arbete att förstärka innovationskraften i Sverige. Detta spår är utforskade, kunskapshöjande och upplyftande. 

Årets värd: Uppsala universitet

Uppsala universitet är Sveriges äldsta universitet. Snart firas 550 år av kvalitet, kunskap och kreativitet! Idag rankas universitetet bland världens främsta lärosäten och strävar ständigt efter att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för samhälle, näringsliv och kultur. Med över 50 000 studenter och 5 000 forskare inom tre breda vetenskapsområden - humaniora och samhällsvetenskap, medicin och farmaci, samt naturvetenskap och teknik – bidrar universitetet till framsteg och innovativa lösningar för en bättre värld.

”En gång var tanken om ett universitet i Uppsala innovativ. Ännu idag, många sekler senare är det en plats där tankar får gro och utvecklas. Här möts teori och praktik, här ger vi varandra energi och förutsättningar att lyckas. I den andan vill vi bidra till ett givande IbyC 2024 och ser med glädje fram emot att få välkomna alla deltagare till Uppsala!” – Anders Hagfeldt, Rektor