Innovation by Collaboration 2022

28-29 september 2022 | Västerås

Innovation by Collaboration 2022

För två år sedan satte pandemin vår värld i gungning och vi fick ställa om vårt sätt att arbeta, socialisera och vår vardag. Även om vi nu vågar hoppas på att pandemin släpper sina klor om vårt samhälle, så kvarstår faktum att vår värld är oerhört sårbar och vikten av samarbete mellan olika aktörer och över gränser är större än någonsin. Frågor kring hur vår profession ska se ut och hur vi tillsammans kan stötta vägen mot ett bättre, starkare och mer hållbart samhälle är essentiella. Vilka processer pågår och vad ser vi framåt för att vi som profession ska kunna ha möjlighet att påverka denna omställning?

Den 28-29 september slår portarna upp för IBYC 2022, denna gång i Västerås, den senaste universitetsstaden bland våra medlemsorganisationer. 

Innovation by Collaboration 2022 bjuder på två fullspäckade dagar där stora delar av det nationella innovationsstödsystemet samlas för att lära, inspireras och nätverka med nya och gamla kollegor. När samhället öppnar upp igen och vi äntligen kan träffas på riktigt kommer ett stort fokus under konferensen vara interaktivitet i det fysiska mötet. 

Boka din plats och var med i samtalet om hur vi vill att omstarten för vår bransch ska se ut. Hur kan vi tillsammans stötta vägen mot ett bättre, smartare och hälsosammare samhälle post corona? 


Vi ser fram emot att få träffa er i september, varmt välkommen!


Årets tema: Ctrl+alt+del

Ctrl+Alt+Del, den älskade trefingersvalsen, har länge använts för omstart, men vi använder den även för att får reda på vad som stjäl kraft, krånglar och tipsa om nya vägar framåt. 

Vi vill att årets IbyC-konferens ska öppna upp samtal kring hur vi vill att omstarten för vår profession ska se ut och hur vi tillsammans kan stötta vägen mot ett bättre, smartare och hälsosammare samhälle post corona. Vi vill även inspirera till att tänka nytt och värna om det som fungerar. Att vi alla ska bidra till hållbar innovation som en möjliggörare för hållbar utveckling. 

Allt kommer inte att bli som det var och det är mycket vi har lärt oss av de senaste åren. Det finns stora möjligheter att lyckas med en hållbar omställning om vi arbetar tillsammans. Men ska vi bygga nytt behöver vi också prioritera och ta bort det som vi inte vill ha kvar. Vi behöver vara modiga och våga testa nytt för att inte återgå till gamla hjulspår. Vi behöver rörelse och förflyttning på riktigt.

Parallellt spår 1: Kontroll

Hur tar vi gemensamt lead i vår professions framtid? Vad behöver vi känna till för att fatta rätt beslut och prioriteringar? Vilka riktlinjer och policies kontrollerar vårt sätt att arbeta och prioritera? 

Parallellt spår 2: Alternativ

Under detta spår vill vi lyfta exempel som utmanar praxis och förutfattade meningar. Vikten att våga experimentera och vilket bra utfall det kan bli när någon vågar göra tvärtemot. Men även svårigheterna med att gå emot strömmen, och vilka hinder vi behöver överbrygga. Vilka är det alternativa sätten för omställning? Och vilka nya aktörer behöver vi samarbeta med för att möta hållbarhetsutmaningarna? 

Parallelt spår 3: Delaktighet

Hur kan vi samla våra gemensamma erfarenheter och jobba smartare tillsammans? Vilka parter behöver samarbeta för att lösa samhällsproblem? Vilka modeller har gett oväntade och goda effekter? Hur kan nya parter få plats att samskapa lösningar och etablera innovationer? 

SIO GRAFEN på IBYC2022!

Träffar ni forskare som utvecklat en smart och hållbar innovation där 2D-material spelar en viktig roll? Här är en möjlighet till att kommersialisera lösningen. 

Finalen på innovationstävlingen anordnas i Innovation by Collaborations lokaler den 29/9 mellan kl. 13:00-15:00