Denna masterclass fokuserar på licensavtalets uppbyggnad, och vilka valmöjligheter man har vid konstruktionen av en licens samt vilka konsekvenser dessa får.
Kursen är fristående men ingår i ett utbildningspaket med tre andra kurser; Context to Licensing in a University Environment, ASTPs Technology Licensing, samt Masterclass Negotiations. Du väljer själv om du vill delta på samtliga eller enstaka tillfällen. Vill du behärska licensiering till fullo rekommenderar vi dock att delta vid samtliga kurser.
Nästa tillfälle: 21, 25 och 28 november 2024 (3 halvdagar), Zoom
Hur kan man balansera intresset av att säkerställa framtida forskningsfrihet med att skapa värde från forskningsresultat genom kommersialisering? Är det ens möjligt? Under denna masterclass får du möjlighet att resonera kring denna fråga.
Vi kommer särskilt att fokusera på licensavtalet som ett juridiskt verktyg för att reglera villkoren för en tekniklicens. Genom att analysera några nyckelklausuler i ett licensavtal, exempelvis licensens omfång, kommer vi att synliggöra och belysa konsekvenserna av vissa val.
Efter genomgången Masterclass ska deltagarna kunna:
Målgruppen är rådgivare som vill utforska hur man kan kombinera kommersiellt tänkande med sin roll i en offentlig forskningsmiljö.
För att få ut det mesta av kursen är det bra om du har minst 1 års erfarenhet inom att arbeta med nyttiggörande av kunskap och forskning så att du förstår det sammanhang där licensiering sker.
Utbildningen arrangeras under tre halvdagar på Zoom. En gruppuppgift delas ut vid slutet av första dagen. Vid det andra tillfället får deltagarna tid att arbeta tillsammans med stöd från föreläsaren. Vid det sista tillfället diskuteras lärdomar från uppgiften och föreläsaren lämnar feedback.
Föreläsare:
Caroline Pamp, Legal Counsel, Lextruct
Språk:
Masterclassen genomförs på svenska
Anmälningsvillkor:
Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas till annan deltagare. Sista anmälningsdag är den 6 november 2024.